Έβγαλες κελεπούρι !

Η γυναικεία αλληλεγγύη είναι το κάτι άλλο. Χωρίς πλάκα. Μόλις χωρίσεις βρίσκονται δέκα ξεχασμένες από το Λύκειο φίλες να σε βγάλουν για καφέ για να θάψεις τον πρώην σου και να τον μνημονεύουν σα δεξιός ψάλτης σε κηδεία, χωρίς να τον έχουν γνωρίσει ποτέ. Αυτό είναι το πρώτο βήμα. Το δεύτερο είναι ότι προθυμοποιούνται να σου γνωρίσουν το καλύτερο παιδί που υπάρχει. Κάθε μία έχει και από μία καλή περίπτωση. Μια μικρή υποψία λογικής που περνάει από το μυαλό σου, ας πούμε γιατί άμα είναι κελεπούρι, δεν τον έχουν καβατζώσει οι ίδιες, χάνεται σε δευτερόλεπτα μπροστά στην προοπτική να εκδικηθείς τον πρώην σου, περνώντας από μπροστά του αγκαλιά με τον υπέροχο καινούριο άντρα σου.
Και εκεί αρχίζει το κάστινγκ. Συνήθως η πρώτη «περιπτωσάρα» είναι απλά περιπτωσάρα. Ο απελπισμένος φίλος του αδερφού της κολλητής σου, ο οποίος είχε την τελευταία σοβαρή σχέση τότε που στα πορτοφόλια μας κυκλοφορούσε ακόμα ευρώ και έχει βάλει στοίχημα να μην περάσει και αυτή την Πρωτοχρονιά με τους γονείς του και τη θεία που τον κυνηγάει με τους ντολμάδες από φρέσκο λάχανο που έφερε από το χωριό. Σκηνικό απόλυτο λογικό αν είσαι 13, βασικό κίνητρο για παθολογική κατάθλιψη αν είσαι 33. Στα δέκα πρώτα λεπτά συνειδητοποιείς ότι ο τύπος δεν το χει. Ώρες ώρες αναρωτιέσαι αν είναι αυτός που στέλνει κάθε βδομάδα το κρύο ανέκδοτο στο Στάθη από τους Ράδιο Αρβύλα, άσε που πριν προλάβεις να του συστηθείς έχει κάνει σχέδια για το πού θα περάσετε μαζί το Πάσχα, τις διακοπές και τι χρώμα θα έχει ο καναπές γωνία στο σπίτι που θα νοικιάσετε. Καταπίεση το λες, απόγνωση ίσως, πάντως πέφτει άκυρο.
Μετά έρχεται ο αδικημένος. Καμία δεν τον κατάλαβε, καμία δε μπόρεσε να μείνει μαζί του, μεγάλη αδικία για τόσο καλό παιδί. Αιαθανόμενη σχεδόν οργή για το γυναικείο φύλο που δεν εκτίμησε την παρουσία του φίλου της φίλης ως τώρα, γνωρίζεις το κελεπούρι no 2. Περνάτε τέλεια, αλλά το κελεπούρι εξαφανίζεται. Δεν απαντάει σε μηνύματα, σε τηλέφωνα, σε facebook. Μισή ώρα πριν βγει silver alert, ο τύπος επανεμφανίζεται. Το σκηνικό επαναλαμβάνεται περίπου 10 φόρες. Αν είσαι αρκετά ώριμη στις σχέσεις, τον κατατάσσεις αυτομάτως στην κατηγορία «ψυχάκι». Αν όχι, καταρρέεις και αρχίζει νέος κύκλος καφέδων και εξάψαλμου με τις φίλες.
Η επόμενη πιθανή σου κατηγορία είναι ο «σφιχτός» Μην πάει το μυαλό σου στο σφίχτη, αυτός είναι άλλη πιθανότητα. Αναγνωρίζω ότι σ’ αυτή τη χώρα, με μισθό πιο μικρό κι από την αξία χαρτονομίσματος, δεν είναι δυνατόν να απαιτεί κανείς σούσι και σαμπάνια. Αλλά αν κεράσει και μια μπύρα δε θα καταρρεύσει το ΑΕΠ, ούτε θα αυξηθεί το εθνικό χρέος. Αν στο πρώτο ραντεβού δεχτεί να κεράσεις εσύ (αν το έχετε προσυμφωνήσει, πάω πάσο) και κρατήσει και τα ρέστα, ήρθε η ώρα να φύγεις. Τώρα, όσο είναι καιρός. Θα μπορούσα να σου παραθέσω κι άλλες περιπτώσεις, πχ τον παρτάκια, τον παθολογικό ψεύτη, το βολεψιματία. Αλλά αυτοί συνήθως είναι βραδείας αποδέσμευσης, οπότε μέχρι να τους πάρεις χαμπάρι, έχεις φάει και κάμποσο χρόνο. Το αποτέλεσμα συνήθως είναι ένα. Στο τέλος βρίσκεσαι και χωρίς κελεπούρι και χωρίς φίλες γιατί –αυτονόητο- τις έχεις σιχτιρίσει όλες μαζί.  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις